Tips – 10 tilbehør til grillen

10 tilbehør til grillen

Der findes meget forskelligt og nyttigt tilbehør til grillen. Det er naturligvis op til den enkelte, hvilket tilbehør du har brug for, og derfor har vi lavet en liste over de 10 mest populære varianter nedenfor. Du kan med sjovt og smart grilltilbehør få mere ud af at grille og samtidig få et bedre resultat og med større variation. Du finder helt sikkert passende tilbehør til grillen på vores liste!

Røgboks

En røgboks giver mere smag til maden og kan anvendes til både kul- og gasgrill. Du kan anvende træflis med bestemte aromaer til at give maden en karakteristisk smag, og her er valnøddetræ et klassisk eksempel. Start med en lille mængde træflis, og prøv dig frem, indtil du rammer din favoritsmag. Både fisk og kød kan ryges med en røgboks.

Digitalt stegetermometer

Madens temperatur er vigtig for at opnå et godt resultat. Kødet skal nå en bestemt temperatur, når du tilbereder kylling og svinekød. Med oksekød kan du selv bestemme, om du vil have kødet rødt, medium eller gennemstegt. Et digitalt stegetermometer gør madlavningen meget lettere, da du har en modtagerenhed, hvor du kan se temperaturen. Det gør tilberedningen meget nemmere og giver dig mulighed for hurtigt at tjekke kødet ofte.

Pizzasten

Med en pizzasten på grillen får du samme smag, som når du bager en pizza i en stenovn. Du får en jævn varmefordeling og en sprød, lækker pizzabund. Så væk din lyst til at eksperimentere, og prøv at tilberede en ægte italiensk pizza på grillen! Læs venligst vores guide til, hvordan du laver pizza med en pizzasten på grillen.

Rotisseri

Har du typisk lyst til grillet kylling som den, du kan købe færdiggrillet i supermarkedet? Så kan du i stedet investere i et rotisseri til grillen. Ved at dreje kyllingen eller stegen får du en jævn varmefordeling og grillflade på hele kødstykket.

Grillpande

Med en grillpande kan du så meget mere end blot at grille pølser på grillen. Den giver dig mulighed for at lave pandekager og meget andet. Du kan også anvende den til at grille løg eller rejer. Kun fantasien sætter grænserne!

Grillform

Vil du have mulighed for at grille mindre grøntsager eller andet, der typisk nemt kan falde af grillristen, så er en grillform en smart investering. Formene er typisk meget stilrene i designet, så du kan også anvende dem som serveringsfade. Det er perfekt bare at kunne sætte formen på bordet, når tilberedningen er færdig.

Grillnet

Et grillnet anvendes typisk, når det er tid til at grille fisk. Fisken vendes let, uden at den går i stykker, hvilket ellers er meget almindeligt, når man tilbereder fisk, der let smuldrer og falder fra hinanden. Grillnet fås i flere størrelser og former, alt efter hvilken type fisk du ønsker at grille. De er også gode at anvende, når du tager røgboksen frem for at ryge fisk.

Grillspyd af metal

Metalspyd har mange fordele. De er miljøvenlige, da du kan genanvende dem og vaske dem mellem brug. Derudover har de typisk et design, der sikrer, at maden sidder godt fast og følger med rundt, når du vender spyddet. Derved undgår du det irriterende øjeblik, når hvor maden blot snurrer rundt, når du vender dine spyd.

Grillbørste af stål

For at kunne rengøre grillen helt nemt, og især risten, skal du anvende en god grillbørste. De er som regel fremstillet af rustfrit stål, og her er det godt at satse på kvalitet. En trekantet grillbørste gør det nemt at rengøre hele grillen, inklusive kanter og forskellige hjørner.

Læderforklæde

Du bør investere i et lækkert læderforklæde, hvis du gerne vil se godt ud, når du griller, og samtidig undgå, at dit tøj bliver sprøjtet til med fedt og marinade. Et solidt forklæde af ægte læder er et af de mere sjove grilltilbehør, der også er slidstærkt og langtidsholdbart. Det er helt klart med til at sætte stilen, når du inviterer dine venner til en dejlig grillaften i haven!

Populære artikler

Størrelse på gasflasker
Guider
heatnordic.dk

Størrelse på gasflasker

Der findes i dag et par forskellige størrelser og typer af gasflasker, der anvendes som standard i Norden. I udlandet kan der være yderligere forskelle,

Läs mer »
Grillteknikker
Griller
heatnordic.dk

Guide til grillteknikker

Noget af det bedste ved det danske forår, sommeren og det tidlige efterår er muligheden for at grille. Der er ikke meget, der slår en

Läs mer »
Rensning af gasgrill
Griller
heatnordic.dk

Rensning af gasgrill

Mange tøver med at rengøre grillen, og af og til er der lang tid mellem anledningerne. Det er dog godt at være opmærksom på, at

Läs mer »