Derfor har du brug for et grillovertræk

Grillovertræk tips

For mange er det at grille udendørs noget af det absolut bedste ved sommeren. Der er ikke meget, der slår en perfekt grillet middag på en solrig sommeraften. I dag er gasgrillen blevet stadig mere populær blandt grillentusiaster. Ved at anvende gas får du hurtig opvarmning og du kan nemt justere den, hvilket er meget sværere med en kulgrill.

En af de største udfordringer med en gasgrill er at beskytte den mod vejr og vind. For at undgå at skulle flytte grillen indendørs mellem hver brug, er det en god ide at investere i et ordentligt og vandtæt grillovertræk.

Beskyttelsesovertræk grill

Ved at beskytte grillen mod diverse vejrforhold, der slider på den, er du sikker på at forlænge grillens levetid markant. En gasgrill er som regel også ret stor og tung, hvilket kan gøre den svær at flytte rundt på. For at være ærlig er det heller ikke en særlig god løsning at skulle flytte grillen frem og tilbage. Det er derfor praktisk at have noget, der beskytter den netop der, hvor den står, uden at du skal flytte den, hver gang vejret bliver dårligt.

Fordele ved et godt grillovertræk

Et vandtæt grillovertræk beskytter mod så meget mere end blot regn og snavs. Der er mange fordele ved at beskytte din gasgrill ordentligt.

Hold grillen ren

Hold som udgangspunkt grillen ren. Ved at dække den til sikrer du, at udefrakommende snavs ikke trænger ind i grillen. Det kan være alt fra kviste, blade og pollen til fugleklatter, støv og meget andet, der hurtigt kan slide på grillens ydre.

Beskytter mod vand

Overtrækket sørger også for, at regn, sne og hagl ikke kommer ind i grillen. Ved at holde den tør og beskyttet mod vand undgår du, at den begynder at ruste. Selvom du har en grill i rustfrit stål, er det vigtigt at beskytte den mod vand, da selv disse modeller kan tage skade af store mængder vand. Hvis der ligeledes er træelementer på grillen, kan disse også tage skade af for store mængder vand og fugt.

Beskytter grillen mod solblegning

Når grillen er overdækket, bliver den desuden også beskyttet mod blegning fra solen og anden misfarvning. Overtrækket beskytter også mod skader fra grene, kogler og lignende genstande, der kan ramme grillen i hård vind.

Undgå fugt indvendigt i grillovertrækket

En anden vigtig detalje er også at sørge for, at grillen er tør, når du dækker den til. Ellers risikerer du indelukket fugt i grillen. Det kan føre til dannelse af bakterier og skimmelsvamp, hvis grillen er fugtig, når du sætter overtrækket på. For at minimere risikoen for dette er det vigtigt, at du sørger for, at grillen er tør, inden du sætter overtrækket på, samt at der er ventilation nedenunder.

Grillovertræk – vigtigt at overveje

Som bekendt findes der en lang række forskellige gasgrill på markedet og mindst lige så mange forskellige typer af grillbeskyttere. Vi har derfor sammensat et par ting, som er vigtigt for dig at overveje, når du skal vælge et overtræk:

  • Korrekt pasform
  • Materiale af høj kvalitet
  • Vejrbestandig
  • Rigtig størrelse
  • Vandtæt
  • Materiale der ånder

Du skal ikke tøve med at kontakte os, hvis du har problemer eller ønsker hjælp til at vælge det rette grillovertræk. Vores dygtige medarbejdere hjælper dig hellere end gerne med at finde det helt rette overtræk til din gasgrill.

Populære artikler

Størrelse på gasflasker
Guider
heatnordic.dk

Størrelse på gasflasker

Der findes i dag et par forskellige størrelser og typer af gasflasker, der anvendes som standard i Norden. I udlandet kan der være yderligere forskelle,

Läs mer »
Grillteknikker
Griller
heatnordic.dk

Guide til grillteknikker

Noget af det bedste ved det danske forår, sommeren og det tidlige efterår er muligheden for at grille. Der er ikke meget, der slår en

Läs mer »
Rensning af gasgrill
Griller
heatnordic.dk

Rensning af gasgrill

Mange tøver med at rengøre grillen, og af og til er der lang tid mellem anledningerne. Det er dog godt at være opmærksom på, at

Läs mer »