Tænd gasgrillen – Sådan gør du det på en sikker måde

Tænd gasgrillen

Gasgrillen har et ret simpelt design, men på trods af dette kan der alligevel være behov for hjælp til at komme i gang, når man skal tænde for grillen. Dette gælder især, hvis du er nybegynder, eller hvis du for nylig har skiftet din grill, så kan du bruge denne trin-for-trin guide til at gang i gasgrillen på en enkel og sikker måde.

Før du starter, skal du sikre dig, at du har tilsluttet gasslangen og regulatoren korrekt. Er du usikker, eller har du ikke gjort dette endnu, kan du læse vores guide til montering af en gasregulator.

Tænd gasgrillen – Trin for trin

Når du har sikret dig, at alt er tilsluttet korrekt, er det tid til, at du tænder gasgrillen, hvilket er nemmest at gøre ved at følge nedenstående trin.

 1. Åbn grillen
  Det første er at åbne låget på gasgrillen før du tænder op for den.
 2. Drej hen på “Off”
  Sørg for, at alle betjeningsknapper på grillen står drejet til “Off”, så der ikke kan slippe gas ud.
 3. Åben for gassen
  Drej gasflasken til “Open”, så gassen begynder at blive fyldt i slangen. Her fornemmer du hurtigt, hvis der er en lækage eller hvis en af ​​knapperne i de forrige trin ikke står på “Off” da du derved kan lugte gas.
 4. Tænd for brænderne
  Nu er der gas i slangen, og du kan nu starte brænderne. Her er der som regel to forskellige typer gasgrill, der tændes lidt forskelligt. En af dem har en såkaldt “tændingsknap”, det vil sige en separat (normalt rød) knap, der tænder brænderne. Mens den anden variant kaldes “piezo-tænding”, som er en automatisk tænding, når du drejer knappen på grillen. Vi beskriver begge metoder nedenfor:

  Tændingsknap: Når du vil starte en gasgrill, der har tændingsknap, skal du trykke ind på en betjeningsknap og dreje den mod uret til maksimal position, samtidig med at du trykker på tændingsknappen. Herefter kan du høre en tikkende lyd, og brænderne skulle gerne blive tændt. Du kan derefter fortsætte med at holde knappen nede i ca. 10-15 sekunder, før du giver slip igen. Skulle flammen gå ud, skal du blot gentage fremgangsmåden.
  Du skal gøre nøjagtigt det samme for at tænde de andre brændere.

  Piezo-tænding: Hvis din gasgrill har en piezo-tænding, så har den ikke en tændingsknap. Den vil i stedet begynde at klikke, når du drejer knappen væk fra “Off”. Brænderne tændes i forbindelse med klikket. Hvis den ikke tænder, skal du dreje den tilbage til “Off” og tænde den igen. Husk på, at du ikke bør tænde alle brændere på grillen hver gang, hvis du ikke skal anvende dem alle. Du skal blot tænde for de brændere, som du tænker, at du kommer til anvende.
 5. Justér varmen
  Når du har tændt for de varmeblus, du skal anvende kan du lukke låget og herefter justere varmen via knapperne.
 6. Varm grillen op
  Inden du lægger maden på, der skal grilles, er det vigtigt, at grillen når at varme ordentligt. op. Derfor er det godt at lade grillristene og grillen varme op i 5-10 minutter med låget lukket, inden maden lægges på.

Hvad gør jeg, hvis brænderne ikke tænder?

Hvis du flere gange, uden held, har forsøgt at starte din gasgrill ved at følge trin 1-4. Så skal du starte med at sikre dig, at der er gas i din gasflaske. Lugter det af gas, når du drejer knappen og røret er åbent?

Virker det stadig ikke, selvom du har gas? Så kan du forsøge at tænde den med en lighter eller tændstik. Vi foreslår, at du anvender en gaslighter eller lignende, hvor du kan holde lidt afstand mellem brænderne og dine hænder. Mange grill har et hul på siden af ​​grillen, hvor du kan indsætte lighteren uden at skulle stikke hænderne i grillen.

Hvis dette ikke virker, er det bedst at kontakte forhandleren eller producenten af grillen for fejlfinding.

Populære artikler

Størrelse på gasflasker
Guider
heatnordic.dk

Størrelse på gasflasker

Der findes i dag et par forskellige størrelser og typer af gasflasker, der anvendes som standard i Norden. I udlandet kan der være yderligere forskelle,

Läs mer »
Grillteknikker
Griller
heatnordic.dk

Guide til grillteknikker

Noget af det bedste ved det danske forår, sommeren og det tidlige efterår er muligheden for at grille. Der er ikke meget, der slår en

Läs mer »
Rensning af gasgrill
Griller
heatnordic.dk

Rensning af gasgrill

Mange tøver med at rengøre grillen, og af og til er der lang tid mellem anledningerne. Det er dog godt at være opmærksom på, at

Läs mer »