Rensning af gasgrill

Rensning af gasgrill

Mange tøver med at rengøre grillen, og af og til er der lang tid mellem anledningerne. Det er dog godt at være opmærksom på, at rengøringsarbejdet bliver lettere, hvis du renser grillen i tide. Derudover er grillresultaterne bedst, når grillen er ren, og så holder den ikke mindst længere.

Jo oftere du bruger grillen, jo oftere skal den rengøres. Det er altid en god ide med en mere simpel rengøring efter hver brug. Du kan foretage en mere grundig rengøring af grillen efter hver femte til tiende gang. Du plejer også at kunne fornemme, når din gasgrill trænger til rengøring. Når der har samlet sig for meget snavs og fedt, vil den typisk have sværere ved at komme op i temperatur.

Dette skal du bruge for at rense gasgrillen

For at gøre det så nemt som muligt for dig har vi nedenfor opstillet en trin-for-trin guide til bedst muligt at foretage en komplet rengøring af grillen.

1. Rengør grillristene på gasgrillen

Som nævnt ovenfor er der to måder at rengøre grillristen på, en enkel eller grundig rengøring. Ved den enkle rengøring skal du starter grillen på høj varme med låg på i maksimalt 15 minutter. Dette ødelægger bakterier og brænder madpartikler og fedt af. Her kan du med fordel også skrubbe med en grillristbørste, når grillen er kølet af.

For en mere grundig rengøring af din grillrist skal du først fjerne den. Skrub derefter med en børste og en rengøringssvamp dyppet i sæbevand. Du kan vaske grillristen i hånden eller i opvaskemaskinen. Hvis snavset er en del indgroet, kan du putte risten i en spand sæbe og varmt vand og skrubbe efter 15 minutter.

2. Smør din grillrist med olie

Når du er færdig med at rense grillristen, er det vigtigt, at du giver den olie. Med olien undgår du, at maden sætter sig fast, næste gang du griller.

3. Rengør flammehæmmerne

Det næste, der skal rengøres, er flammehæmmerne. Du skal starte med at tage dem ud. De kan rengøres med sæbe og en rengøringssvamp. Du kan også vaske dem i opvaskemaskinen eller i hånden. Tør dem grundigt af, når du er færdig.

4. Rengør brænderne

Brænderne rengøres også med sæbe. Brug en svamp eller blød børste. Vær forsigtig, når du tørrer både snavs og fedt væk. Tjek også hullerne i brænderne for at være sikker på, at der ikke er noget, der sidder i vejen for gasstrømmen.

5. Rengør drypbakken

Hvis din grill er udstyret med en drypbakke eller fedtopsamler, bør du fjerne den og rengøre den. En skraber kan anvendes til at opsamle det resterende fedt. Vask derefter med sæbevand og en svamp. Tør grundigt efter.

6. Rengør bunden af grillen

Du skal også rense bunden af ​​gasgrillen. En svamp med sæbevand kan fungere godt, men en skraber kan også være nødvendig for at fjerne alle madrester, der sidder fast i bunden. Vær især grundig under brænderne, hvor fedt og snavs typisk samler sig.

7. Rengør ydersiden af grillen

Sidst men ikke mindst bør du tørre grillen af ​​udvendigt. En klud og lunkent sæbevand er også godt til dette. Når du er færdig, vil din grill se skinnende ren ud.

Populære artikler

Størrelse på gasflasker
Guider
heatnordic.dk

Størrelse på gasflasker

Der findes i dag et par forskellige størrelser og typer af gasflasker, der anvendes som standard i Norden. I udlandet kan der være yderligere forskelle,

Läs mer »
Grillteknikker
Griller
heatnordic.dk

Guide til grillteknikker

Noget af det bedste ved det danske forår, sommeren og det tidlige efterår er muligheden for at grille. Der er ikke meget, der slår en

Läs mer »
Rensning af gasgrill
Griller
heatnordic.dk

Rensning af gasgrill

Mange tøver med at rengøre grillen, og af og til er der lang tid mellem anledningerne. Det er dog godt at være opmærksom på, at

Läs mer »