Du vil med garanti blive populær blandt venner og familie derhjemme, når du bager pizza ved hjælp af en praktisk pizzasten! Du kan flytte madlavningen udendørs ved at anvende pizzastenen på grillen, men du behøver ikke lade årstiderne begrænse dig. Med en lækker pizza på grillen bliver det sociale samvær derhjemme endnu hyggeligere, og maden bliver det naturlige samlingspunkt.
Vælg model
Når du skal købe en pizzasten, er det godt at tænke over, hvilken slags grill du har, og hvilken slags pizzasten du foretrækker. Her på Heatnordic.dk finder du flere forskellige modeller. Vi anbefaler primært den runde pizzasten, der passer til vores Sahara Grill.
Forberedelser ved tilberedning af pizzaer på grillen
Det er lige godt at grille pizza på pizzastenen, uanset om du har en kulgrill, gasgrill eller elgrill. Fremgangsmåden kan dog afvige lidt, men det er dog hovedsageligt nemmest med en gasgrill, da du kan styre varmen på en mere simpel måde end ved fx en kulgrill. Det vigtigste er dog altid at nå så høj en temperatur som muligt ved tilberedningen.
Bedre end en pizza fra pizzeriaet
Med en pizzasten, som passer til at grille med, får du en endnu lækreere pizza, end hvis du spiste på en restaurant. En pizza på grillen bliver lækkert sprød, fordi den høje temperatur er med til at trække fugten ud af dejen. Kort tilberedningstid gør det også nemt at trylle en pizza frem selv på hverdagsaftener. En pizza på grillen bliver højst sandsynligt hurtigt den nye yndlingsret for familie og venner.
Forberedelser
Inden det er tid til at smide pizzaen på grillen, er det vigtigt med god forberedelse. Først kommer vi primært ind på, hvordan man laver pizzadejen. Den er forholdsvis nem at smide sammen, og der er masser af eksempler på opskrifter på pizzadej, som kun tager 30-40 minutter at lave inkl. hævetid. Vi anbefaler dog altid at prøve at lade den hæve natten over i køleskabet for at få den helt perfekte pizzadej.
Her får du et godt tip til en hurtig opskrift på pizzadej.
Grill pizza på gas- eller elgrill
At grille pizza på en pizzasten ved hjælp af en gasgrill er anderledes end at grille pizza på en kulgrill. Her begynder madlavningen nemlig med det samme, når du placerer en pizza på grillen. Selv ved denne måde at grille på er det derfor godt at lægge din pizzasten på grillen, cirka 10 minutter før grillen når den valgte temperatur. Herefter kan du øge varmen trin for trin.
Når temperaturen kommer op på 300 grader, er det tid til at lægge den tilberedte pizza på ved hjælp af en pizzaspade. Så snart pizzaen er lagt på grillen, er det tid til at slukke for blusset, der er placeret direkte under pizzastenen, ellers kan pizzaen blive brændt på undersiden. Herefter kan du lukke låget og lade din pizza stå på grillen, også her i 10 til 15 minutter.
Husk
En god vane er altid at rengøre grillen, pizzastenen og andet tilbehør ved at følge den medfølgende vejledning, så holder de længere, og madlavningen bliver mere hygiejnisk.
TIP!
Vil du have en endnu bedre følelse, når du tilbereder pizza? Så tjek vores pizzaovne, hvor du kan bage pizza som en rigtig professionel!
-
Pizzaspade 16″319 kr.
-
Pizzaspade Ooni 14″299 kr.
-
Pizzasten Cozze199 kr.
-
Pizzaskærer Ooni Rustfrit stål149 kr.
-
Grillhandske Pizzaovn39 kr.
-
Pizzasten Sahara199 kr.